Skip to content →

Μαθήματα αγιογραφίας δια ζώσης και διαδικτυακά Online icon painting lessons

For English click here

Nέo πρόγραμμα μαθημάτων αγιογραφίας, διά ζώσης και διαδικτυακά που ισχύει από 1 Σεπτεμβρίου 2020 προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες λόγω covid 19. Ξεκινάνε και τα διά ζώσης μαθήματα τα οποία θα γίνονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας και για περιορισμένο αριθμό μαθητών για να εξασφαλίζεται απόσταση ασφαλείας. Οι αλλαγές που επιφέρει η κατάσταση της πανδημίας στα μαθήματα είναι ότι θα πρέπει η παρουσία στο μάθημα  να δηλώνεται από πριν για να εξασφαλιστεί θέση. Η τιμή του διά ζώσης μαθήματος θα είναι 10 ευρώ για την Τετάρτη και 15 ευρώ για το Σάββατο. Όλα τα αμθήματα ειναι τρίωρα.

ΗμέραΕίδος μαθήματοςΤιμή
Δευτέρα 5:00-8:00Διαδικτυακά 10
Τετάρτη 5:00-8:00 Δια ζώσης στο εργαστήριο 10
Παρασκευή 5:00-8:00Διαδικτυακά 10
Σάββατο 11:00-14:00Δια ζώσης στο εργαστήριο 15

 

Διαδικτυακά μαθήματα

Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 17:00-20:00. Συμμετέχετε σε όσα μαθήματα θέλετε.(π.χ. κάθε φορά, μια φορά την εβδομάδα, μια φορά στις 15 κτλ.) Μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Tablet ή τηλέφωνο τύπου smartphone ή laptop ή σταθερός υπολογιστής με κάποιες προυποθέσεις, δίκτυο wifi ή δεδομένα στο κινητό, καλύτερα  βέβαια wifi.

Υπάρχει και ένα άλλο είδος διαδικτυακών μαθημάτων τα βίντεο μαθήματα τα οποία είναι βίντεο που μπορεί να βλέπει ο μαθητής όποτε θέλει. Τα βίντεο αυτά παρουσιάζουν όλη τη διαδικασία ζωγραφικής μια εικόνας. Περισσότερα εδώ

Συνεχίζω για τα διαδικτυακά μαθήματα. Πως λειτουργεί;  Την ώρα του μαθήματος, σας καλώ διαδικτυακά, μόνο με ήχο όχι με βίντεο, και σας δίνω οδηγίες, διορθώνω και σχολιάζω το έργο σας. Τη διόρθωση που θα κάνω πάνω στη φωτογραφία του έργου σας που μου στείλατε θα τη βλέπετε ζωντανά στην οθόνη σας και μετά το πέρας της συνομιλίας μας θα σας στέλνω σε φωτογραφία τη διόρθωση που είδατε, ώστε να την εφαρμόσετε στο έργο σας.Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι στη διάρκεια του μαθήματος, μου στέλνετε γραπτό μήνυμα μέσω διαδικτύου ή στέλνετε τη φωτογραφία του έργου σας ώστε να σας δώσω οδηγίες για να το συνεχίσετε, να απαντήσω στις απορίες σας και να διορθώσω ζωντανά.

Υλικά ζωγραφικής

μπορείτε να παραγγείλετε διαδικτυακά (κόστος περίπου 50,00 €, σας δίνω οδηγίες).Το κόστος κάθε μαθήματος είναι 10 ευρώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία  info@pilarinos.gr ή 211 4076675

Μαθήματα αγιογραφίας δια ζώσης

Κάθε Τετάρτη απόγευμα, 17.00-20.00, και κάθε Σάββατο πρωί, 11.00-14.00, παραδίδονται μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής στο Atelier Pilarinos. Μπορεί κανείς να έρχεται είτε το Σάββατο είτε την Τετάρτη  ή και τις δυο μέρες.  Το μάθημα είναι ιδιαίτερο για τον καθένα και έτσι μπορεί να ακολουθεί τον δικό του ρυθμό σε σχέση με τις παρουσίες του, γι’ αυτό μπορεί κανείς να ξεκινήσει την παρακολούθηση των μαθημάτων όποτε θέλει. Για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη καμιά προηγούμενη εμπειρία ζωγραφικής.
Στο πρώτο στάδιο θα διδαχθεί η σχεδίαση ενός μετωπικού βυζαντινού προσώπου χωρίς ανθίβολα και φωτοτυπίες. Στο επόμενο στάδιο θα ζωγραφίσουμε βήμα βήμα το πρόσωπο. Η διαδικασία αυτή συνήθως ολοκληρώνεται σε τρία μαθήματα. Στη συνέχεια των μαθημάτων ασχολούμαστε με τη σχεδίαση προσώπου 3/4 και 2/3, πτυχολογία ρούχων και χρύσωμα.

Όσοι συμμετέχουν δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο εξοπλισμό. Στο ατελιέ υπάρχουν πινέλα, χρώματα κτλ. μόνο να φέρετε μια επιφάνεια όπου θα ζωγραφίσετε την πρώτη εικόνα, χαρτόνι από κάποιο μπλοκ ζωγραφικής, ή ξύλο προετοιμασμένο ή κάποιο τελάρο ζωγραφικής. Ή μπορείτε να αγοράστε ένα προετοιμασμένο ξύλο από το εργαστήριο (10,00 €)mathima2
Το Atelier Pilarinos βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως 11 (πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών. Προσοχή: όχι στην οδό Μητροπόλεως 11). Σταθμός μετρό Σύνταγμα ή Μοναστηράκι.

Το κόστος συμμετοχής για την Τετάρτη είναι 10 ευρώ και για το Σάββατο 15.00 €  για μάθημα διάρκειας 3 ωρών. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 211 40 76 675, 6945 74 66 53 ή στο email: info@pilarinos.gr

mathima3

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αγιογραφία στη σχολή «Ζωγραφείο Εικόνων». Ζωγραφίζει, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική με τη μορφή σεμιναρίων και μαθημάτων στην Αθήνα, στο Παρίσι και τα καλοκαίρια στη Ζάκυνθο, στην Αυστριακή θερινή Ακαδημία Sommerakademie Griechenland (SOAK)
Έχει κάνει οκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, στο Παρίσι τρεις (Gallery «59 Rivoli» το 2012, Gallery «Desmos» το 2013 και Gallery «Melkart» το 2017) στις Βρυξέλλες «Periple gallery» το 2012, στο atelier του στην Αθήνα (Πλατεία Μητροπόλεως 11) το 2010, το 2014 και το 2017, στο χώρο των εκδόσεων «Περίπλους» το 2008, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων το 2005 και στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου το 2001. Έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Αθήνα, στη Μόσχα, και στο Στρασβούργο.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Eλληνογαλλικής ομάδας καλλιτεχνών “Naute”.