Skip to content →

Μαθήματα αγιογραφίας διά ζώσης και διαδικτυακά Online icon painting lessons

For English click here

Μαθήματα αγιογραφίας διά ζώσης

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, 17:00-20:00, και κάθε Σάββατο πρωί, 11:00-14:00, παραδίδονται μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής στο Atelier Pilarinos. Μπορεί κανείς να έρχεται είτε τη Δευτέρα  είτε την Τετάρτη είτε το Σάββατο ή και τις δυο ή τις τρεις μέρες.  Το μάθημα είναι ιδιαίτερο για τον καθένα και έτσι μπορεί να ακολουθεί τον δικό του ρυθμό σε σχέση με τις παρουσίες του, γι’ αυτό μπορεί κανείς να ξεκινήσει την παρακολούθηση των μαθημάτων όποτε θέλει. Για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη καμιά προηγούμενη εμπειρία ζωγραφικής.
Στο πρώτο στάδιο θα διδαχθεί η σχεδίαση ενός μετωπικού βυζαντινού προσώπου χωρίς ανθίβολα και φωτοτυπίες. Στο επόμενο στάδιο θα ζωγραφίσουμε βήμα βήμα το πρόσωπο. Η διαδικασία αυτή συνήθως ολοκληρώνεται σε τρία μαθήματα. Στη συνέχεια των μαθημάτων ασχολούμαστε με τη σχεδίαση προσώπου 3/4 και 2/3, πτυχολογία ρούχων και χρύσωμα.

Όσοι συμμετέχουν δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο εξοπλισμό. Στο ατελιέ υπάρχουν πινέλα, χρώματα κτλ. μόνο να φέρετε μια επιφάνεια όπου θα ζωγραφίσετε την πρώτη εικόνα, χαρτόνι από κάποιο μπλοκ ζωγραφικής, ή ξύλο προετοιμασμένο ή κάποιο τελάρο ζωγραφικής. Ή μπορείτε να αγοράστε ένα προετοιμασμένο ξύλο από το εργαστήριο (10,00 €)mathima2
Το Atelier Pilarinos βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως 11 (πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών. Προσοχή: όχι στην οδό Μητροπόλεως 11). Σταθμός μετρό Σύνταγμα ή Μοναστηράκι.

Το κόστος συμμετοχής για την Δευτέρα και την Τετάρτη είναι 12 ευρώ και για το Σάββατο 15.00 €  για μάθημα διάρκειας 3 ωρών. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε  στο email: info@pilarinos.gr και στο 6945 74 66 53

mathima3

 

 

 

Υπάρχει και ένα άλλο είδος διαδικτυακών μαθημάτων τα βίντεο μαθήματα τα οποία είναι βίντεο που μπορεί να βλέπει ο μαθητής όποτε θέλει. Τα βίντεο αυτά παρουσιάζουν όλη τη διαδικασία ζωγραφικής μια εικόνας. Περισσότερα εδώ

 

Διαδικτυακά μαθήματα

Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00-20:00. Συμμετέχετε σε όσα μαθήματα θέλετε.(π.χ. κάθε φορά, μια φορά την εβδομάδα, μια φορά στις 15 κτλ.) Μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Tablet ή τηλέφωνο τύπου smartphone ή λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή με εγκατεστημένο το viber. Δίκτυο wifi ή δεδομένα στο κινητό, καλύτερα βέβαια wifi και εγκατεστημένη την εφαρμογή viber στο κινητό. Πως λειτουργεί; Βλέπετε το βίντεο του μαθήματος που σας έχω υποδείξει και σχεδιάζετε ή ζωγραφίζεται αυτό που περιγράφει το βίντεο μέχρι του σημείου που σας έχω δώσει οδηγίες. Το φωτογραφίζεται και μου το στέλνεται σαν φωτογραφία στο viber, εγώ το διορθώνω το σχολιάζω γραπτώς οχι με βίντεο και σας το στέλνω πίσω. Τη διόρθωση που θα κάνω πάνω στη φωτογραφία του έργου σας την στέλνω σε φωτογραφία ώστε να την βλέπετε και να την εφαρμόσετε στο έργο σας. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι στη διάρκεια του μαθήματος, μου στέλνετε γραπτό μήνυμα μέσω διαδικτύου. Η επικοινωνία μας στη διάρκεια του μαθήματος θα γίνεται με φωτογραφίες του έργου και με γραπτά μηνύματα, όχι με βιντεοκλίση ή φωνητική κλήση.

Η τιμή κάθε μαθήματος είναι 15 ευρώ. Το μάθημα προπληρώνεται.(Η εξόφληση μπορεί να γίνεται με μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό, e-banking σε alpha Bank, Εurobank ή Πειραιως ή pay pal)

Υλικά ζωγραφικής μπορείτε να παραγγείλετε διαδικτυακά (κόστος περίπου 50,00 €, σας δίνω οδηγίες).

Για οποιαδήποτε πληροφορία  info@pilarinos.gr  211 4076675, 6945746653

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζωγραφίζει, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική με τη μορφή σεμιναρίων και μαθημάτων στην Αθήνα, στο Παρίσι και τα καλοκαίρια στη Ζάκυνθο, στην Αυστριακή θερινή Ακαδημία Sommerakademie Griechenland (SOAK)
Έχει κάνει οκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, στο Παρίσι τρεις (Gallery «59 Rivoli» το 2012, Gallery «Desmos» το 2013 και Gallery «Melkart» το 2017) στις Βρυξέλλες «Periple gallery» το 2012, στο atelier του στην Αθήνα (Πλατεία Μητροπόλεως 11) το 2010, το 2014 και το 2017, στο χώρο των εκδόσεων «Περίπλους» το 2008, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων το 2005 και στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου το 2001. Έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Αθήνα, στη Μόσχα, και στο Στρασβούργο.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Eλληνογαλλικής ομάδας καλλιτεχνών “Naute”.