Υπαίθρια εικονογράφηση του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ὄνειρο στὸ κῦμα». Το έργο θα τοποθετηθεί σε υπαίθριο χώρο της Σκιάθου και θα περιλαμβάνει τους δυο ήρωες, βοσκός και νεαρό κορίτσι στην αγκαλιά του, την κατσίκα, ένα πουλάκι που ίπταται στον αέρα ένα πουλάκι στο έδαφος και μια πινακίδα που θα αναγράφει τα ακόλουθα.
Εγκατάσταση της εγκατάστασης στο Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου
Με την επιμελήτρια της Έκθεσης Ίριδα Κρητικού και τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα
Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθος. έργο Χρήστου Παπαδάκη
Στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθος, έργο στην εσοχή Χριστίνας Παπαθέου
Μονή Ευαγγελίστριας, Σκιάθος
Ναός Παμεγίστων Ταξιαρχών Σκιάθου
Στο σπίτι του Παπαδιαμάντη, έργο Απόστολου Ιτσκούδη
Εργο Ελπινίκης Καμόσου
Στο σπίτι – μουσείο του Σκιαθίτη ποιητή και φιλόσοφου Ζήση Οικονόμου
Μπροστά στο βίντεο του Μάνου Μπατζόλη
Εργο Χρήστου Παπαδάκη
Έργο Μαρίνας Στελάτου
Τίτλος έργου: «Να μη βαστάει τη θέση του» Συμμετοχή στη έκθεση «Εγεννήθην εν Σκιάθω» Επιμέλεια Ίρις Κρητικού Εγκαίνια Σάββατο 15/7 19:30. Διάρκεια έως 12 Νοεμβρίου. Τον Μάιο του 1909 ο Ανδρέας Καρκαβίτσας επισκέπτεται τη Σκιάθο επικεφαλής της περιοδεύουσας στρατολογικής επιτροπής, έπειτα από την εκτέλεση των καθηκόντων της στη Μαγνησία και το Πήλιο. Ως αξιωματούχος, υπίατρος που ήταν συνοδευόταν και από τον νομάρχη, για αυτό και έτυχαν επίσημης υποδοχής από τις αρχές του νησιού. Καταγράφει ο Καρκαβίτσας την άφιξη της επιτροπής, την υποδοχή των επισήμων, τα καλωσορίσματα και τα κεράσματα, περιγράφει εικόνες της προκυμαίας στη γραφική «πολίχνη», αλλά σημειώνει και τις ανούσιες για τον ίδιο συζητήσεις των κεφαλών του τόπου. Προείχε το αντάμωμα με τον Παπαδιαμάντη και τον έψαχνε περιφέροντας το βλέμμα του. Σύντομα τον εντόπισε μισοκρυμμένο παράμερα, πιστό στην προσφιλή του συνήθεια να αποφεύγει τους μεγαλοσχήμονες. Σηκώθηκε, τον πρόλαβε στη γωνία και μίλησαν στα όρθια. Ο Παπαδιαμάντης δεν είχε καμία διάθεση να καθίσει με την «επίσημη» παρέα του φίλου του κι επιπλέον του παραπονέθηκε κιόλας για την αδυναμία του, απότοκη της οικονομικής του κατάστασης, να τον φιλοξενήσει όπως θα ήθελε: «Ναρθής στον τόπο μου και να μην μπορώ να σε περιποιηθώ, να πας αλλού! Να μη σε πάρω στο σπίτι μου, είπε κι άρχισε να δακρύζει». Ο Καρκαβίτσας μεταφέρει τον διάλογο των μελών της συντροφιάς του με τις εκτιμήσεις τους για το μέγεθος της αξίας του Παπαδιαμάντη «είναι μεγάλος άνθρωπος», αλλά και την άστοχη επιμονή του «να μη βαστάει τη θέση του», επικρίνοντας τη συνειδητή επιλογή του να αποφεύγει τους επώνυμους και να συγχρωτίζεται με τους λαϊκούς και τους ταπεινούς. (Χρησιμοποιήθηκε απόσπασμα απο κείμενο του Γρήγορη Καρταπάνη). Ευχαριστώ πολύ τον συγγραφέα Γιώργο Κατσέλη για την πληροφορία αυτού του χαρακτηριστικού περιστατικού για τον χαρακτήρα του κυρ Αλέξανδρου.
«Ο παπά Νικόλας ο Πλανάς λειτουργώντας και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ψάλλοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στο Μοναστηράκι» 240×132 εκ. Εγκαυστική.