Skip to content →

Διαδικτυακά μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής (on line)

Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται Δευτέρα έως Σάββατο 17:00-19:00 και η τιμή είναι 5 ευρώ το κάθε μάθημα.Το μάθημα προπληρώνεται. Συμμετέχετε σε όποιο μάθημα θέλετε.(πχ κάθε μερα, μια φορά την εβδομαάδα κτλ.)  Προϋποθέσεις συμμετοχής: Τηλέφωνο τύπου smartphone, δίκτυο wifi ή δεδομένα στο κινητό, καλύτερα  βέβαια wifi και εγκατεστημένη την εφαρμογή viber στο κινητό.

Πως λειτουργεί; Μέχρι την ώρα έναρξης του μαθήματος μου στέλνετε στο viber την πρόθεση σας για συμμετοχή στο μάθημα. Εγώ θα σας καλέσω στο viber, θα σας δώσω οδηγίες και θα διορθώσω-σχολιάσω το έργο σας. Τη διόρθωση που θα κάνω θα τη βλέπετε ζωντανά στην οθόνη σας και μετά το πέρας της συνομιλίας μας θα σας στέλνω τη διόρθωση που είδατε σε φωτογραφία. Μετά θα κλείσουμε και θα ασχοληθώ με τον επόμενο μαθητή. Αν θέλετε κάτι να ρωτήσετε στη διάρκεια του μαθήματος μου στέλνετε γραπτό μήνυμα στο viber ή στέλνετε τη φωτογραφία του έργου σας ώστε να σας βοηθήσω να το συνεχίσετε, να απαντήσω στις απορίες σας και να διορθώσω ζωντανά όπως προείπα. Τότε εγώ θα σας καλέσω όταν θα τελειώσω με τον προηγούμενο.

Θα χρειαστείτε κάποια υλικά δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Για οποιαδήποτε πληροφορία  info@pilarinos.gr

Εκτάκτως τον Ιούλιο υπάρχει ένα ένα τριήμερο εργαστήριο βυζαντινής ζωγραφικής και χρυσώματος. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ

Διαβάστε παρακάτω για τα σταθερά μαθήματα αγιογραφίας που γίνονται όλο το χρόνο.

Κάθε Δευτέρα απόγευμα 17:00-20:00, κάθε Τετάρτη απόγευμα 17.00-20.00, και κάθε Σάββατο πρωί 10.30-13.30 παραδίδονται μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής στο Atelier Pilarinos. Μπορεί κανείς να έρχεται είτε το Σάββατο είτε την Τετάρτη είτε την Δευτέρα ή και τις τρεις ή και τις δυο μέρες.  Το μάθημα είναι ιδιαίτερο για τον καθένα και έτσι μπορεί να ακολουθεί το δικό του ρυθμό σε σχέση με τις παρουσίες του για αυτό μπορεί κανείς να ξεκινήσει την παρακολούθηση των μαθημάτων όποτε θέλει. Για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη καμιά προηγούμενη εμπειρία ζωγραφικής.
Στο πρώτο στάδιο θα διδαχθεί η σχεδίαση ενός μετωπικού βυζαντινού προσώπου χωρίς ανθίβολα και φωτοτυπίες. Στο επόμενο στάδιο θα ζωγραφίσουμε βήμα βήμα το πρόσωπο. Η διαδικασία αυτή συνήθως ολοκληρώνεται σε τρία μαθήματα. Στη συνέχεια των μαθημάτων ασχολούμαστε με τη σχεδίαση προσώπου 3/4 και 2/3, πτυχολογία ρούχων και χρύσωμα.

Όσοι συμμετέχουν δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο εξοπλισμό. Στο ατελιέ υπάρχουν πινέλα, χρώματα κτλ. μόνο να φέρεται μια επιφάνεια που θα ζωγραφίσετε την πρώτη εικόνα, χαρτόνι από κάποιο μπλοκ ζωγραφικής, ή ξύλο προετοιμασμένο ή κάποιο τελάρο ζωγραφικής.Ή μπορείται να αγοράστε ένα προετοιμασμένο ξύλο από το εργαστήριο (10€)mathima2
Το Atelier Pilarinos βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως 11 (πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών,προσοχή όχι στην οδό Μητροπόλεως 11). Σταθμός μετρό Σύνταγμα ή Μοναστηράκι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για κάθε μάθημα διάρκειας 3 ωρών, και είναι το ίδιο για οποιαδήποτε μέρα. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 211 40 76 675, 6945 74 66 53 ή στο email: info@pilarinos.gr

mathima3

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αγιογραφία στη σχολή “Ζωγραφείο Εικόνων”. Ζωγραφίζει, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική με τη μορφή σεμιναρίων και μαθημάτων στην Αθήνα, στο Παρίσι και τα καλοκαίρια στη Ζάκυνθο στην Αυστριακή θερινή Ακαδημία Sommerakademie Griechenland (SOAK)
Έχει κάνει οκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στο Παρίσι τρεις, Gallery “59 Rivoli” το 2012, Gallery Desmos το 2013 και Gallery Melkart το 2017 στις Βρυξέλλες “Periple gallery” το 2012, στο atelier του στην Αθήνα, πλατεία Μητροπόλεως 11 το 2010 το 2014 και το 2017, στο χώρο των εκδόσεων Περίπλους το 2008, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων το 2005 και στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου το 2001. Έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές στην Αθήνα, στη Μόσχα, και στο Στρασβούργο.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Eλληνογαλλικής ομάδας καλλιτεχνών “Naute”.